تفاوت سرور فیزیکی با سرور مجازی
در این مقاله به تفاوت های کلیدی سرورهای فیزیکی و مجازی از دیدگاه مشتری خواهیم پرداخت. در این راه سعی می کنیم برخی از ایده هایی که در سرورها وجود دارد را مرور کنیم. امیدواریم این آموزش بتواند به کسب و کارها و افراد کمک کند هنگام خرید سرور فیزیکی و سرور بهترین تصمیم را بگیرند. پس با Web Idea همراه باشید.
سرور فیزیکی:
همانطور که از نام آن پیداست سرور فیزیکی یک کامپیوتر فیزیکی است که سیستم عاملی مانند ویندوز یا لینوکس روی آن نصب شده است. این سرور فیزیکی در اکثر جهات تقریباً شبیه کامپیوترهای رومیزی است و در عین حال اکثر پیشرفت هایی را که سیستم های دسکتاپ ندارند را در خود دارد. سرورهای فیزیکی از نظر اندازه بزرگتر هستند و اجزای مورد استفاده آنها بسیار قدرتمند است. همه به فضای جداگانه در رک سرور نیاز دارند. اکثر سرورها همچنین دارای دو یا چند پردازنده فیزیکی با چندین هسته هستند.
سرور مجازی (VPS یا ماشین مجازی):
برای هر کسی که دانشی برای درک مفهوم سرور مجازی دارد، باید کمی در مورد نحوه عملکرد مجازی سازی صحبت کنیم.
هایپروایزر:
این یک سیستم عامل یا نرم افزار درون سیستم عامل است که محیط محاسباتی را که در آن ماشین مجازی ایجاد و سپس اجرا می شود شبیه سازی می کند. این بدان معناست که یک هایپروایزر می تواند نرم افزار مجزا (هایپروایزر نوع 2) یا یک سیستم عامل کامل باشد که می تواند به عنوان یک هایپروایزر (هایپروایزر نوع 1) عمل کند. نمونه هایی از Hypervisor 2 عبارتند از Oracle VirtualBox، VMware Workstation و Microsoft VirtualPC. نمونه هایی از هایپروایزرهای نوع 1 عبارتند از VMware ESXi، Microsoft HyperV، KVM، XEN و غیره. هایپروایزر نوع 1 را می توان مانند یک سیستم عامل روی سرور نصب کرد. هنگامی که هایپروایزر روی سرور نصب می شود، منابع آن به طور مساوی بین ماشین های مجازی توزیع می شود و یک سرور می تواند چندین ماشین مجازی را میزبانی کند. هنگامی که ماشین مجازی ایجاد می شود، مانند هر کامپیوتر دیگری عمل می کند و می توانید آن را روشن کرده و سیستم عامل را مانند هر کامپیوتر دیگری بارگذاری کنید. در این شرایط، سیستم عامل فکر می کند که روی یک کامپیوتر فیزیکی اجرا می شود. هر ماشین مجازی سخت افزار مجازی مخصوص به خود را خواهد داشت. این ماشین مجازی دارای پردازنده ها، هارد دیسک ها و رابط های شبکه مخصوص به خود است. این بدان معنی است که ماشین مجازی پیش فرض نمی داند که یک ماشین مجازی است مگر اینکه نرم افزار این مشکل را تشخیص دهد.
مزایا و معایب سرورهای فیزیکی نسبت به سرورهای مجازی:
خوب حالا که با مفهوم سرور مجازی آشنا شدید، می توانید این دو مورد را با هم مقایسه کنید.
معایب سرور فیزیکی:
سرورهای فیزیکی بسیار گرانتر از سرورهای مجازی هستند. این به این دلیل است که منابع مورد نیاز برای اجرا و نگهداری یک سرور فیزیکی گران تر است
مدیریت آن سختتر است: مدیریت سرورهای فیزیکی معمولاً سختتر است. این بیشتر زمانی مشهود است که مشکلی در سرورها وجود داشته باشد. مانند هر دستگاه دیگری، سرور ممکن است گهگاه دچار اختلال شود. در این شرایط، بازیابی و پشتیبانگیری یکی از کابوسهای مدیران خواهد بود، زیرا سرور باید از ابتدا ایجاد شود و سپس دادهها از نسخه پشتیبان موجود بازیابی شود. برای سیستم های تولید حیاتی، این به معنای توقف حداقل هشت ساعت است. برای جلوگیری از چنین بحران هایی، شرکت ها خوشه هایی از دو یا چند سرور ایجاد می کنند.
مقیاس پذیری کمتری دارد: ارتقاء سرور بدون خرابی اضافی تقریباً غیرممکن است. هنگامی که می خواهید یک سرور اختصاصی بخرید، بهتر است از همان ابتدا مسائل مربوط به ارتقا را در نظر بگیرید. در غیر این صورت، ارتقاء ممکن است منجر به سفارش سرور جدید شود.
مزایای سرور فیزیکی:
این قدرتمندتر از یک سرور مجازی است: این دلیل کافی برای افراد و صاحبان سایت است تا از یک سرور اختصاصی برای میزبانی سایت خود استفاده کنند. خوب، اجازه دهید این موضوع را با جزئیات بیشتری در نظر بگیریم. اگر سرور فیزیکی با 8 گیگابایت رم و پردازنده دو هسته ای داشته باشیم و همین عملکرد را در سرور مجازی رعایت کنیم، سرور فیزیکی نتایج بهتری به ما می دهد. این به این دلیل است که سرور فیزیکی از مشکلات عملکردی که در ماشین های مجازی وجود دارد رنج نمی برد.
معایب سرور مجازی:
در مقایسه با یک سرور اختصاصی، عملکرد پایین تری دارد: همانطور که قبلاً اشاره کردیم، ماشین های مجازی عملکرد کمتری نسبت به سرورهای فیزیکی دارند. این مشکل دلایل مختلفی دارد. دلیل اصلی این امر مشکلات عملکرد بین ماشین مجازی و خود هایپروایزر است. در بیشتر موارد، این مشکل چندان مرتبط نیست زیرا این معایب را می توان با ایجاد یک خوشه از سه یا چند سرور مجازی حل کرد. علاوه بر این، با کمک فناوری درایو SSD، عملکرد سرور مجازی افزایش یافته است.
مزایای سرور مجازی:
ارزانتر از سرور فیزیکی است: سرورهای فیزیکی که ماشین مجازی روی آنها قرار می گیرد می توانند چندین ماشین مجازی را میزبانی کنند. منابع بین ماشینهای مجازی توزیع میشوند که باعث میشود هر ماشین مجازی منابع کمتری نسبت به میزبان اصلی داشته باشد و هزینهها را کاهش میدهد.
مدیریت آسان تر: این گزینه یکی از مزیت های اصلی ماشین های مجازی نسبت به سرور اختصاصی است. مدیریت ماشین مجازی راحت تر است. به عنوان مثال، نصب یک سرور فیزیکی به بررسی دقیق تر سخت افزار سرور و سایر عوامل بستگی دارد. اگر مشکلی پیش بیاید، نصب و پیکربندی آسیب می بیند. با این حال، هنگامی که یک ماشین مجازی گسترش می یابد، درایورهای خود را از میزبان والد دریافت می کند و بلافاصله آماده کار می شود.
تهیه نسخه پشتیبان و بازیابی داده ها آسان تر است: هنگامی که مشکلی به هر دلیلی پیش بیاید، می توان بلافاصله این نسخه های پشتیبان را بازیابی کرد و کل ماشین مجازی را می توان بازیابی کرد. واضح است که در چنین شرایطی زمان از کار افتادگی بسیار کاهش می یابد.
مقیاس پذیر و منعطف است: برای اجرای ارتقاء منابع با رم ، CPU و فضای دیسک بیشتر نیازی به خرابی نیست.
خرید حضوری رم سرور از سایت دالمن افزار پارسه
بهترین انتخاب برای میزبانی هر سرویسی در وب است: فرقی نمی کند که می خواهید یک وبلاگ کوچک راه اندازی کنید یا یک شبکه اجتماعی بزرگ راه اندازی کنید. سرور مجازی در هر شرایطی قابل استفاده است. در صورت لزوم می توانید از سرور مجازی مدیریت شده نیز استفاده کنید.
سرور مجازی یا سرور اختصاصی؟ کدام یک برای کسب و کار شما مناسب تر است؟
مسلماً در بیشتر موارد سرور مجازی گزینه بهتری است. مجازی سازی به عنوان یک فناوری روز به روز در حال پیشرفت است. مجازی سازی تقریباً توسط هر کسب و کاری در جهان قابل استفاده است. مگر اینکه واقعاً به قدرت یک سرور اختصاصی نیاز داشته باشید و بودجه قابل توجهی داشته باشید، دلیلی برای انتخاب نکردن سرور مجازی نخواهید داشت.
برای آشنایی بیشتر در مورد تفاوت سرور فیزیکی با سرور مجازی کلیک کنید.
- ۰ ۰
- ۰ نظر